The Dark Knight Rises: Bilgi, dedikodu ve tahminler

25 Mayıs 2011 tarihinde tarafından gönderilmiştir.  
Kategori: En Taze Hayaller, Haber ve Etkinlik

Sürprizli entrikalı senaryoları Shayamalan moda etmiş olabilir ama bunun en çok kaymağını yiyen herhalde Christopher Nolan’dır. 2000 yılında Memento (Akıl Defteri) filmiyle çıkış yapan Nolan, bu fırsatı çok akıllıca kullandı. Başlarda Al Pacino’yla Robin Williams’ı karşı karşıya getiren ve Norveç yapımı aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan Insomnia’yla biraz bocalasa da, Joel Schumacher’in filmlerinden beklediği tadı alamayan Batman hayranlarının tutunduğu bir dal oldu. Şimdilik 1 Batman filmi, 1 özgün film şeklinde bir düzen tutturan Nolan, Inception‘u tamamladıktan sonra dikkatini serinin son filmi olan The Dark Knight Rises’a çevirdi ve bu konuda haberler art arda gelmeye başladı. Biz de Hayalî İcraat olarak bunları toplayıp bir dosya oluşturalım dedik.

Filmin baş kötüsü Bane, Tom Hardy tarafından canlandırılacak.

Önce genel bilgilerle başlayalım: İkinci filmin sonunda Batman itibarını kaybedip ortalıktan kaybolmuştu. Filmin adının “Kara Şovalye’nin Yükselişi” olması, bu açıdan önemli. Christopher Nolan’ın yöneteceği filmin senaryosu The Dark Knight, Memento ve Prestige filmlerinde olduğu gibi Christopher ve Jonathan Nolan kardeşler tarafından yazılacak. The Dark Knight Rises, Nolan’ın çekeceği son Batman filmi olacak. Christopher Nolan, yaptığı açıklamada bunu şu cümlelerle beyan etmiş: “Fazla detaya girmeden şınları söylemek istiyorum: Üçüncü filmin bizim için en güzel özelliği hikâyeyi tamamlama fırsatı sunması. Bu filmi sürekli genişleyip hikâyeyi büyüten, sonunda da patlayan bir balon olarak değil, öyküyü sona erdiren bir film olarak görüyoruz. Filmin finali, karakterlere yaptığımız şeyler beni çok heyecanlandırıyor. Kardeşim senaryoyu yazarken heyecan verici yenilikler yaptı. Çizgi romanların aksine filmlerdeki olaylar sonsuza dek sürmez. O yüzden bu filmi sonu olan bir hikâye olarak görüyoruz. Anlattığımız hikâyenin özüne uygun bir finale doğru giden bir film olacak bu.” Gördüğünüz üzere üzerine basa basa bunun son film olacağını söylüyor. Peki bu son filmde neler olacak?

Karakterler:

Öncelikle kötü adamdan başlayalım. Filmin çalışmaları ilk başladığında Batman hayranları kötü adam için Bilmececi (Riddler) ismi üzerinde yoğunlaşmıştı. Daha sonra Mr. Freeze ismi döndü ortalıkta. Ancak Nolan, söylentilerin ikisini de yalanladı ve geçenlerde yayınlanan ekran görüntüsünden sonra kötü adamın Bane olduğu ortaya çıktı. Daha önce sadece Schumacher’in Batman & Robin filminde görünen Bane, çizgi romandakinin aksine zar zor konuşan, genellikle homurtularla iletişim kuran, Zehirli Sarmaşık’la (Poison Ivy) Mr. Freeze’e hem asistanlık, hem de fedailik yapan biri olarak resmedilmişti. Oysa Bane hapishanedeki tüm suçulara kendini kral olarak kabul ettirecek özelliklere sahip ve zorla verilen Venom adlı ilaç sayesinde aşırı güçlenmiş biri. Kulağımıza çalınan dedikodular arasında Bane’in ilk filmin kötü adamı Ra’s Al Ghul’un Gölgeler Birliği’yle ilişkide bulunacağını söylüyor. Bu da Venom’un yine ilk filmdeki mavi lotus çiçeğinden elde edilen psikotrapik ilacın bir türevi olabileceği ihtimalini doğuruyor.

Bunun haricinde filmde Kedi Kadın’ın da olacağı açıklandı. Tim Burton’un Batman Returns filminde Michelle Pfeiffer tarafından ölümsüz bir biçimde canlandırılan karakterin hangi safta yer alacağı henüz bilinmiyor. Yani iyi de olabilir, kötü de. Hatta biraz yanar döner olup taraf değiştirse, dengeleri altüst etse en güzeli olur bence. Kedi Kadın’ın filme dâhil edilmesi sürpriz olarak nitelendiriliyor. Zira Selina Kyle ise son derece karmaşık bir karakter. Aynı zamanda hem güvenilmez bir hırsız, hem de Batman’in sevgilisi olabilen bir karakterden söz ediyoruz. filmlerindeki kadın karakterlerin hem zayıf, hem de önemsiz olmasından dolayı eleştirilen Christopher Nolan için büyük bir risk olduğu muhakkak.

Söz kadın karakterlerden açılmışken Miranda Tate’e de değinmek lazım. Miranda Tate, Wayne Girişimcilik’in yönetim kurulu üyelerinden biri. Gotham Şehri için Bruıce Wayne’nin babası Thomas Wayne tarafından başlatılan hayır işlerinin devam etmesini savunuyor. Ancak Miranda Tate’in The Dark Knight Rises’ı ilk iki filme bağlayacak gizli bir kimliği olacağı söyleniyor. Bunun kim olduğu, iyi mi yoksa kötü mü olacağı kesinlikle açıklanmıyor. Benim aklıma Ra’s Al Ghul’un kızı Thalia Al Ghul ismi geliyor ama bu sadece bir tahmin. Ancak “filmde 2 kadın başrol ve Wayne için 2 aşk unsuru olacak” söylentilerine cuk oturan bir karakter olduğundan yapılması biraz kolay bir tahmin ve Nolan sağ gösterip sol vurabilir.

Oyuncular:

Son dönemde en çok filmin kasting çalışmalarıyla ilgili bilgiler geliyor. Bunları madde madde sıralamak gerekirse:

  • İlk iki filmde oynayan Christian Bale (Batman / Bruce Wayne), Michael Caine (Alfred), Gary Oldman (James Gordon), Morgan Freeman (Lucious Fox) aynı rollerde bir kez daha karşımıza çıkacak.
  • Bane rolü, Star Trek: Nemesis filminden tanıdığımız ve Inception (Başlangıç) filminde Christopher Nolan’la çalışmış olan Tom Hardy’ye gitmiş.
  • Kedi Kadın / Selina Kyle rolünde Anne Hathaway var. Tıpkı bir önceki filmdeki Joker gibi, Hathaway de Batman Returns’ün Kedi Kadın’ı Michelle Pfeiffer’la karşılaştırılabilir. Çok boyutlu karakterinin yanında bu da işini güçleştiren etkenlerden biri ama bence rol emin ellerde.
  • Yine Inception kadrosundan Joseph Gordon-Levitt, Dedektif John Blake rolünü üstleniyor. Film için yaratılan karakter, James Gordon’un yardımcılığını üstleniyor ve duyduğumuz kadarıyla gizli görevlere atılıyor.
  • Inception’dan transfer olanların ardı arkası kesilmiyor. Marion Cotillard, Miranda Tate’i canlandırıyor.

Filmin senaryosuyla ilgili dedikodular:

Tahmin edebileceğiniz üzere bu konuyu gizli tutmak için büyük çaba gösteriyor Nolan. O yüzden elimizde çok az bilgi ve bolca dedikodu var ama bunlar üzerine konuşmak ve fikir yürütmek çok eğlenceli.

  • Filmin senaryosu hakkında kesin olarak bildiğimiz tek şey, filmin sonunun Batman Begins’e bağlanacağı. Bunun nasıl olacağı konusunda ise hiçbir fikrimiz yok.
  • Bane’nin ortaya çıkışı filmde önemli bir yer tutabilir.
  • Ra’s Al Ghul’un Gölgeler Birliği (League of Shadows) bu filmde de boy gösterebilir. Aktör Josh Prince, filmde Ra’s Al Ghul’ün gençliğini canlandıracak. Bu sahnelerin Batman Begins’teki olayların 30 yıl öncesinde geçeceği konuşuluyor.
  • Bir diğer dedikodu, Bane’i Bane yapan çılgın bilim adamının Dr. Hugo Strange olacağı yönünde. Ancak çizgi romanda böyle bir şey olmaması bir yana, Nolan’ın son filmi bir “süper kahramanlar resmî geçidi”ne dönüştüreceğini zannetmiyorum. Filmde Bane ve Kedi Kadın’ın önemli yer tutacağı bilgisini de göz önüne alarak bu dedikodunun gerçekleşme payını düşük olarak görüyorum.

Serinin özellikle 2. filminden sonra hayranların sabırsızlıkla beklediği The Dark Knight’ın 20 Temmuz 2012′de gösterime girmesi planlanıyor. Müzikler yine Hans Zimmer’e ait olacak. Çekimler ise İngiltere’de gerçekleştirilecek. Gotham şehri Chicago’dan Pittsburgh’a taşınıyor. Film hakkında edindiğimiz bilgiler şimdilik bu kadar. Gelişmeler için Hayalî İcraat’ı takip etmeye devam edin.

Yazan: Üstar Kaan ZANBAKCI  (370 yazısı var)

1976 yılında dünyaya gelmiştir. Bilimkurgu aşkını 1986 yılında sinemada izlediği Return of the Jedi’ye ve hemen akabinde okuduğu H. G. Wells’in Dünyalar Savaşı (The War of the Worlds) romanına borçludur. Hayatını çevirmen olarak kazanmaktadır. “Biraz da ben yazayım, başkaları çevirsin” diyerek senaryo atölyelerine katılmıştır. Bu konuda çabaları sürmektedir.


Bunlar da ilginizi çekebilir:

Inception: Rüya Tamirleri
Spy Kids 4 fragmanı
Terminator nereye koşuyor?
Çelik Mağaralar filme çekilecek!
Daha Fantastik bir Dörtlü

Yorumlar

“The Dark Knight Rises: Bilgi, dedikodu ve tahminler” yazısı için 1 yorum gönderilmiş.

İzlemeler

Yazı hakkında başkaları ne demiş acaba?


Fikirlerinizi paylaşın!

Yazıyla ilgili görüşlerinizi yazın.
Yorumumun yanında bir de karizmatik resmim olsun diyorsanız gravatar kullanın!